Modeketen Tuunte stopt met opruiming

Tuunte biedt vanaf eind dit jaar geen uitverkoop meer aan in de huidige vorm. De modeketen kampt met een lage najaarsomzet, omdat de wintercollectie door de hoge temperaturen slecht wordt verkocht. “Het huidige mooie weer kan een goede reden zijn om de collectie in de winter te blijven aanbieden tegen eerlijke prijzen”, stelt algemeen directeur Louis van Andel.

Voor Van Andel is het warme weer een teken om helemaal te stoppen met de opruiming, die sinds drie jaar ‘Moois voor Minder’ heet. “Als een seizoen pas echt begint is de kleding alweer afgeprijsd. We volgen allemaal de buren in de winkelstraat. Dat kan niet meer”, stelt de directeur tegenover Tubantia. Van Andel is niet bang voor de financiële gevolgen voor zijn ‘opruimstop’, aangezien de afprijzing ‘altijd maar weinig opbrengt’.

Jan Meerman, directeur van INretail gaf deze week ook zijn mening over de massale uitverkoop. Begin deze maand zag hij een retailer al vijftig procent korting geven op de herfstcollectie. “Het is tekenend voor het ‘onvermogen van de sector’, schrijft Meerman in zijn column. “Alle spelers zitten gevangen in een failliet systeem. Niemand bevrijdt zich van dat juk.”

 

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0