Nelson Schoenen gaat schoenen recyclen

Nelson Schoenen gaat schoenen recyclen

Nelson Schoenen start met een inzamelproject waarbij de consument in de gelegenheid wordt gesteld om afgedragen, oude schoenen in te leveren waarna deze gerecycled zullen worden tot nieuwe grondstof waarvan vervolgens deurmatten, voetbalvelden of nieuwe schoenen kunnen worden gemaakt. Vanaf nu kunnen in alle Nelson winkels schoenen worden ingeleverd. 

‘Oude, gedragen schoenen die uiteindelijk op een afvalberg belanden moet tot het verleden gaan horen’, aldus Laura van Dam, Marketing Manager van Nelson Schoenen. ‘Duurzaamheid is natuurlijk een zeer actueel thema en een zeer relevant onderwerp binnen onze organisatie. Als familiebedrijf willen wij een actieve bijdrage leveren aan het verminderen van onze voetafdruk op deze wereld. 

Om een stap te maken richting een circulaire economie introduceert Nelson in alle Nelson winkels een recycle box waar oude schoenen ingeleverd kunnen worden om vervolgens tot nieuwe grondstof te ontwikkelen. De recycleboxen zijn te vinden in alle Nelson winkels in Nederland. Wekelijks zullen de schoenen worden opgehaald en worden verwerkt bij FastFeetGrinded. Danny Pormes, founder en Director van FastFeetGrinded: ‘wij hebben een uniek proces ontwikkeld waarbij we gedragen schoenen tot een nieuwe grondstof kunnen verwerken. De cirkel is daarmee rond.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0