Nieuwe directeur Schoenenkwartier Waalwijk

Nieuwe directeur Schoenenkwartier Waalwijk

Vanaf 1 juni heeft het Schoenenkwartier in Waalwijk een nieuwe directeur-bestuurder. Rinske Jurgens komt uit de museumwereld en was de afgelopen periode bij het Textielmuseum in Tilburg verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het museum.

Ze heeft veel zin in haar overstap naar het Schoenenkwartier in Waalwijk; ‘Het Schoenenkwartier is ongelofelijk mooi geworden en het is een prachtige plek om te ontspannen, te verwonderen, te leren en te doen. Ik zie zoveel potentie! Als het Schoenenkwartier zijn vleugels gaat uitslaan, zijn de mogelijkheden eindeloos.’

Het Schoenenkwartier kreeg in maart van dit jaar een Raad van Toezicht, bestaande uit Geertje Pruijsers (voorzitter), Olaf Vugts, Ben van Heesbeen en Martijn Mathot. De positie van directeurbestuurder is afgelopen half jaar waargenomen door Mechtild van den Hombergh. Zij gaat per 1 juli het Schoenenkwartier verlaten.

Geertje Pruijsers: ‘We zijn erg blij dat we met Rinske Jurgens weer een directeur-bestuurder voor de toekomst van het museum hebben. Wij zijn Mechtild erkentelijk voor het goede werk dat ze in de afgelopen tijd voor het Schoenenkwartier heeft verricht. Dankzij haar bijdrage kunnen we nu deze volgende stap zetten.’ Met de aanstelling van de nieuwe directeur-bestuurder is de verandering in de aansturing van het Schoenenkwartier afgerond.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0