Havaianas & IPÊ 15 jaar samen

Havaianas

Beeld: Havaianas

Havaianas & IPÊ werken al 15 jaar samen voor het behoud van de biodiversiteit in Brazilië. Het land heeft een hele grote biodiversiteit, maar krijgt steeds meer behoefte aan actie om zijn natuurlijke erfgoed te beschermen. Daarom is de typische Braziliaanse Haviaianas slipper het symbool geworden van de samenwerking tussen Havaianas en IPE – Institute for Ecological Research. Dit meldt het label in een persbericht.

Havaianas en IPÊ – Instituto de Pesquisas Ecológicas, werken sinds 2004 samen voor het behoud van de Braziliaanse biodiversiteit. Die samenwerking heeft geresulteerd in 10 miljoen verkochte paren en meer dan R$ 5 miljoen opgeleverd voor dit doel. Havaianas IPÊ schenkt 7% van de netto-omzet uit de verkoop van de slippers.

In de Havaianas-collectie van 2019 wordt de 15-jarige samenwerking gevierd met 3 nieuwe modellen die allemaal zijn ontworpen door Arlin Graff. Graff is een straatartiest uit Sao Paulo die over de hele wereld werkt. Graff is gespecialiseerd in het schilderen van bedreigde en inheemse soorten uit zijn thuisland. In zijn ontwerpen voor de slippers heeft Graff 3 dieren gebruikt die vaak worden gehouden als huisdier of worden verkocht voor hun vacht. Graff schildert vaak dieren in zijn straatkunst en de inheemse dieren van Brazilië die worden bedreigd vormden een perfecte inspiratie voor deze samenwerking tussen Havaianas en IPÊ dit jaar.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0