NIMCO opent nieuwe fabriek in Portugal

Fábrica NIMCO, produção de calçado especializado, ortopédico e personalizado. Cesar, em Oliveira de Azeméis.

Het Nijmeegse schoenenbedrijf NIMCO (Nimweegse Combinatie) heeft een nieuwe fabriek geopend in Portugal nabij Porto. Per dag worden hier zo’n 160 paar unieke schoenen geproduceerd door 135 vakmensen. De productiviteit per werknemer is daarbij verhoogd dankzij de toepassing van zowel 3D-technologie als de LEAN-werkmethode. Volgens NIMCO is daardoor iedere schoen die de fabriek verlaat uniek.

Bij de productie van de schoenen wordt onderscheid gemaakt in Personal Pairs en Orthopedische schoenen. Dankzij de jarenlange ervaring met bijzondere modellen heeft NIMCO een grote collectie leesten op kunnen bouwen. Bij Personal Pair worden deze als basis gebruikt, waarna de schoen helemaal modulair naar wens van de gebruiker vormgegeven en geproduceerd wordt. De individuele leesten voor de orthopedische schoenen worden onder andere met 3D-scantechnologieën op een freesmachine gemaakt. Met deze machine en dankzij de vertaling naar digitale algoritmes kan dat in 25 minuten. Ook het snijden van alle soorten leer en andere materialen gebeurt met digitale technieken. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook veel kostbaar materiaal. Ondanks het gebruik van de nieuwste technologieën en machines is een groot deel van de productie nog altijd minutieus handwerk.

NIMCO is wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van maatwerk orthopedische schoenen. Naast Nederland, Duitsland en België bedient het Nederlandse bedrijf vanuit Portugal ook klanten in onder andere Japan, Denemarken, Frankrijk, Canada, Zweden en Groot-Brittannië. NIMCO produceert haar schoenen sinds 1999 in Portugal. In 2006 verhuisde het bedrijf al een keer naar een grotere fabriek.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0