Omoda neemt Steenwijk Modeschoenen over

De Zeeuwse schoenenretailer Omoda neemt het Friese familiebedrijf Steenwijk Modeschoenen over. Afgelopen week werd de overname aan het personeel van beide bedrijven bekend gemaakt. Per 1 januari 2020 zullen de drie winkels en alle 28 medewerkers van Steenwijk Modeschoenen onder naam van Omoda verder gaan.

Omoda (her)opende het afgelopen jaar meerdere winkels, waaronder in Amsterdam, Utrecht en Zwolle. Het bedrijf is altijd op zoek naar mogelijkheden om de landelijke dekking van Omoda-winkels uit te breiden. In het noorden van Nederland is de retailer nog niet vertegenwoordigd met een fysieke winkel. Toen de paden van de bedrijven elkaar kruisten was er bij Omoda dan ook direct groot enthousiasme over de winkels van Steenwijk Modeschoenen. “De winkels in Heerenveen en Gorredijk boren voor ons natuurlijk een nieuwe regio aan, maar bovenal past Steenwijk Modeschoenen qua identiteit erg goed bij Omoda. We verkopen grotendeels dezelfde kwalitatieve merken en zijn beiden een familiebedrijf,” aldus Jan Baan, COO bij Omoda. Ook alle personeelsleden van Steenwijk Modeschoenen worden overgenomen met baangarantie. Voor Omoda is dit een historische stap, want het is voor het bedrijf de eerste grote overname van een andere schoenenretailer.

“Dat Omoda onze drie winkels overneemt is een kroon op ons harde werk van de afgelopen 40 jaar. Binnen de familie hebben we geen gegadigden voor opvolging in de zaak, dus we zijn blij en trots dat het gezonde bedrijf wat wij hebben opgebouwd nu voortgezet wordt door een ander sterk familiebedrijf,” zegt Jan Steenwijk, eigenaar Steenwijk Modeschoenen. “Omoda is een prachtig familiebedrijf met een toonaangevende schoenencollectie. Dit is een toevoeging van grote waarde aan alle mooie modemerken van Rinsma Modeplein. We verheugen ons op de nieuwe samenwerking.”

Baan: “Klanten van Steenwijk Modeschoenen en Rinsma Modeplein kunnen uitkijken naar een grote collectie schoenen en accessoires, die volledig beschikbaar is dankzij onze online shop. Is iets niet aanwezig in de winkel, dan kunnen we het kosteloos al de volgende dag of in sommige gevallen dezelfde dag nog thuisbezorgen. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan in het Noorden!”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0