OMODA vergroent bestel- en retourproces

Beeld: OMODA ecobox, via OMODA

OMODA vergroent het bestel- en retourproces met de ‘ecobox’: een herbruikbare verpakking voor het verzenden en retourneren van pakketten. “De klant en markt zijn klaar voor duurzamere verzendopties,” aldus COO Jan Baan in een persbericht van 4 december 2019. Per december 2019 biedt OMODA de milieuvriendelijke verzend- en retouroptie aan. De opvouwbare verzenddoos van kunststof kan meer dan 50 keer hergebruikt worden.

OMODA is al langer bezig met de verduurzaming van het bedrijf. Ongeveer een jaar geleden vernieuwde OMODA al hun inpakmachine. Deze maakt naar eigen zeggen het verpakkingsproces efficiënter en zorgt er ook voor dat er 46 procent minder lucht in de pakketjes zit waarmee 25 procent laadvolume in vrachtwagens wordt bespaard.

OMODA ontwikkelde de ecobox samen met de verpakkingsspecialist Paardekooper. Lyanne Paardekooper, CMO van Paardekooper: “Als verpakkingsproducent moet je duurzaamheid, efficiëntie én een optimale beleving voor de gebruiker weten te verenigen. Om verpakkingsoplossingen te kunnen maken die op alle drie die vlakken uitblinken combineren we bij Paardekooper meer dan honderd jaar kennis met de nieuwste technologie – Packnowledgy noemen we dat. Zo ook met de ecobox, een uitdaging die we met veel plezier zijn aangegaan.”

Meer informatie: www.omoda.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0