Omoda verlengt achteraf betaaltermijn met Klarna naar 30 dagen

Schoenenretailer Omoda verlengt de achteraf betaaltermijn als eerste Nederlandse retailer naar 30 dagen. Klanten krijgen hierdoor langer de mogelijkheid om hun aankoop af te rekenen met Klarna, leverancier van betaaloplossingen. Bij andere (web)winkels die gebruikmaken van de Betaal later-oplossing, ligt de betaaltermijn meestal op veertien dagen. De retourtermijn van producten ligt met 30 dagen echter vaak een stuk ruimer. Door de betaaltermijn gelijk te trekken met de gemiddelde retourperiode, stuurt Omoda samen met Klarna aan op een naar eigen zeggen frictieloze shopervaring.

“Als retailer ben je voortdurend bezig met het bieden van de beste klantervaring. Daar hoort niet alleen same-day delivery of een langere retourtermijn bij. Het is belangrijk om ook te kijken naar processen die op het eerste oog minder leuk lijken voor de consument, zoals de betaling. Veel van onze online shoppende klanten maken al gebruik van de Betaal later-optie van Klarna. Nu krijgen ze de mogelijkheid om de gemiddelde retourperiode af te wachten en dan te betalen. Ik ben dan ook erg enthousiast over de wijze waarop Klarna ons ondersteunt bij een positieve beleving rondom onze service door Betaal later in 30 dagen voor ons, als eerste retailer in Nederland, mogelijk te maken,” aldus Jan Baan, COO van Omoda.

Wilko Klaassen, General Manager BeNeFra bij Klarna, zegt: “We zien dat steeds meer (web)winkels hun retourperiode aanpassen en van veertien naar dertig dagen overstappen. Door onze betaaloplossing hierop aan te laten sluiten, blijft de consument een frictieloze shopervaring houden en wordt deze nog beter bediend. Het betaalproces en retourproces zijn op deze manier optimaal geïntegreerd, waardoor Klarna de smoothness behoudt die retailers en consumenten van ons gewend zijn.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0