Ook Time Out en andere dochterbedrijven USG failliet

????????????????????????????????????

Naast Perry Sport en Aktiesport zijn opnieuw een aantal dochterbedrijven van Unlimited Sports Group (USG) failliet verklaard. Dat blijkt uit het register van Faillissementsdossier.nl. Daaronder is franchiseonderneming Time Out die in 2007 door USG werd overgenomen.

Time Out werd daarna omgebouwd tot shop-in-shop formule, onder meer in 53 vestigingen van Perry Sport. Ook had het een zelfstandige vestiging, en een shop in V&D. De afgelopen jaren was USG in een juridisch gevecht terechtgekomen met een aantal ex-franchisenemers.

Uit het faillissementsdossier blijkt dat ook USG Sourcing, Sports & Teamwear Benelux, Squadra Italia, SC Sport, Sport Illiminato Gruppo, Sportsgear Unlimited, 525 Victories, SL Services, High Tide, Teamsport Holding, Norsk Sport en Ruby Point Real Estate failliet zijn. In veel van deze dochters zijn de licenties van sportmerken als Diadora, Champion en Tenson ondergebracht.

Ook de Belgische keten Primo Sport is failliet. De keten die 26 winkels heeft en 100 medewerkers kon door het faillissement van USG niet meer aan zijn betalingsverplichting voldoen. De rechtbank zal drie curatoren benoemen die moeten onderzoeken of een doorstart van Primo Sport haalbaar is. Of de winkels openblijven is nog onduidelijk.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0