Oostenrijks ecolabel voor Think!

Het model ‘Chilli’ van schoenenfabrikant Think! is gecertificeerd met het Oostenrijkse milieulabel ‘Umweltzeichen’, dat wordt beschouwd als een van de strengste duurzaamheidscertificaten in Europa. Om aan alle criteria te voldoen, wordt het product niet alleen getest tijdens de eindmontage. De productie van de gebruikte materialen moet aantoonbaar veilig zijn voor het milieu. Bovendien moet het winnende product voldoen aan strenge sociale criteria.

In overeenstemming met de strenge richtlijnen is het model ‘Chilli’ nagenoeg vrij van verontreinigingen. Bij de productie wordt weinig water gebruikt en geen chemische toevoegingen. De broques worden gemaakt van zwart, chroomgelooid leer en geproduceerd zonder PVC en zonder perfluorverbindingen. Daarnaast draagt Think! zorg voor een goede naleving van sociale normen en veilige werkomstandigheden.

Think! zegt dat de certificering een belangrijke stap is in het bewerkstelligen van een duurzame en milieubewuste, grootschalige productieketen. In aanloop naar de certificering van het model ‘Chilli’ heeft de fabrikant veel waardevolle inzichten verkregen die worden meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe collecties.

Think

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0