Opening nieuwe Schoenenkwartier op 28 juni

Op dinsdag 28 juni vindt in het rijksmonumentale Krophollercomplex op het Raadhuisplein in Waalwijk de opening plaats van het nieuwe Schoenenkwartier.
Het ambitieuze concept van het Schoenenkwartier mikt op 35.000 bezoekers per jaar en berust op drie pijlers: Museum, Maaklabs en Kenniscentrum.

Het Museum
Het Museum presenteert, naast een vaste collectie, ook twee keer per jaar een wisselende tentoonstelling. De driedelige openingstentoonstelling is meteen al een klapper. Onder de titel Put On Your Red Shoes. Idol-Icon-Influencer onderzoekt deze expositie de relatie tussen schoenen en muziek.

Maaklabs
In de Maaklabs op de begane grond houden ontwerpers, schoenmakers, leerbewerkers, kunstenaars en vakstudenten zich bezig met ontwerp en experiment. In deze openbaar toegankelijke ruimte, waarin ook het café en de museumwinkel zich bevinden, kun je als bezoeker gewoon meekijken en zelf in diverse workshops aan de slag. Voor bedrijven is er de mogelijkheid om aan te haken bij onderwijsprojecten waarin studenten ervaring opdoen. Testen, proberen, falen en opnieuw beginnen, dat is in de Maaklabs het speelveld.

Kenniscentrum
Het Kenniscentrum op de eerste etage heeft een bibliotheek, educatieve ruimte, archief, een auditorium en een materialenkast waar je verschillende leersoorten en leeralternatieven kunt voelen, ruiken en onderzoeken. Je vindt er doorzichtig leer, diverse soorten kunstleer en leer dat bijvoorbeeld is vervaardigd van platgedrukte koeienmagen.

Programma 2022-2025
Het Schoenenkwartier heeft voor de komende jaren een variabel, toegankelijk en informatief programma samengesteld. Afwisselend ligt het accent op leer en schoenen, op andere toepassingen van leer of op nieuwe technologie. Uitgangspunt zijn de eigen collectie, het ambacht en de eigen specialismen van het Schoenenkwartier.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0