Pius Gabor gelanceerd in Nederland

Op maandag 3 februari werd op een aparte locatie binnen C.A.S.T. het splinternieuwe schoenenmerk Pius Gabor gelanceerd voor de Nederlandse dealers. Met de slogan ‘Ignoring tradition since 1919’, grijpt Pius Gabor terug op het verleden, maar de collectie is uiterst stijlvol, individueel, aan de mode gelinkt en van hetzelfde niveau als de Gabor damesschoenen. Pius Gabor biedt een herencollectie die zowel uit sneakers als boots en veterschoenen bestaat. Er wordt gestart met 21 groepen die elk vier modellen omvatten, altijd met een sportieve insteek en bovendien zeer gestructureerd opgebouwd: van sportief gekleed tot stoere boots voor een doelgroep tussen de 30 en de 75.

Uitgebreid dealernetwerk
In Nederland zal Pius Gabor gedistribueerd worden via het bestaande, uitgebreide dealernetwerk dat reeds aanwezig is voor de Gabor damesschoenen. Verkoopleider Nick Snoeren benadrukt daarom de voordelen van de ervaring met damesschoenen: “Gabor is een populair damesmerk vanwege de hoge kwaliteit en de uitstekende pasvorm, en diezelfde populariteit verwachten we ook voor Pius Gabor vanwege tevreden echtgenotes die aan zullen geven: dat zijn goede schoenen! Prijstechnisch is daarom gekozen voor consumentenprijzen die beginnen bij € 99,99 tot € 150,00 voor sneakers en veterschoenen. De prijzen voor halfhoge laarsjes en veterboots zullen iets hoger liggen, maar de prijs/kwaliteitverhouding ligt in alle gevallen uitstekend. Want Pius Gabor is een kwaliteitsmerk en net als bij de damesschoenen is het comfort leidend.” In tegenstelling tot wat per abuis gemeld werd in TRED 1-2020, komt er overigens geen Best Fit systeem voor Pius Gabor, maar zijn de pasvorm en het draagcomfort net zoals bij de Gabor damesschoenen uiteraard wél van het allerhoogste niveau.

Duurzaamheid
Bij Pius Gabor is het aspect duurzaamheid bovendien erg belangrijk. Snoeren: “Steeds meer consumenten vinden dit onderwerp essentieel en die maatschappelijke verantwoordelijkheid weegt zwaar, daarom zorgen we voor een consistente recycling en de hoogste normen voor productveiligheid, maar ook voor eerlijke arbeidsomstandigheden in onze fabrieken.” Gabor bewaakt dit aspect voortdurend. Voor de verpakkingen wordt bijvoorbeeld louter hergebruikt materiaal toegepast; zowel het karton als het plastic zijn gerecycled. Daarnaast is het magazijn klimaatneutraal en wordt alle productieafval van de fabriek gerecycled. En ook in de schoenen zelf is dit milieubewustzijn terug te vinden en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eco-vriendelijke materialen. Niet in alle modellen, maar wel waar mogelijk.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0