Pourvous sluit vijf van de zes winkels

Schoenwinkelketen POURVOUS ziet zich genoodzaakt om vijf van haar zes winkels te sluiten. Deze week is de opheffingsuitverkoop gestart in de filialen in Sint-Oedenrode, Veldhoven, Oirschot, Boxtel en Schijndel.

Als reden voor de sluiting noemt de keten winkelleegstand, die in een aantal straten waar winkels van POURVOUS gevestigd zijn, heeft gezorgd voor minder winkelend publiek en daarmee voor teruglopende omzet. Verder noemt de keten als oorzaken de agressieve opkomst van internetverkopen, de strategie van sneakermerken zoals Adidas en Nike die volgens POURVOUS omzet weghalen bij de reguliere schoenhandel, branchevervaging van modeketens als Zara en Primark die schoenen zijn gaan verkopen, het veranderende bestedingspatroon van consumenten en de kredietcrisis die geleid heeft tot een verminderd consumentenvertrouwen.

De winkel in Eindhoven blijft open en doet dan ook niet mee aan de executie-uitverkoop. POURVOUS kijkt of de winkels in Schijndel en Oirschot ook open kunnen blijven. Daar wordt dan een nieuwe strategie doorgevoerd waarbij de focus ligt op service, mooie producten, prijs/kwaliteit en emotie.

De overige zaken zullen na de opheffingsuitverkoop de deuren sluiten.

Pourvous

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0