Prijs voor Legero United bij de German Innovation Award 2023

Prijs voor Legero United bij de German Innovation Award 2023

Legero United heeft bij de German Innovation Award een prijs gewonnen voor de eco-databank. De prijsuitreiking vond op 23 mei in het Futurium in Berlijn. Legero United is bekend van de schoenenmerken Superfit, Legero en Think! Legero United claimt op het gebied van duurzaamheid in de schoenenindustrie al vele jaren een voortrekkersrol. Legero United heeft voor de hele branche een CO2-eco-databank gemaakt. Het bedrijf werd hiervoor bekroond in de categorie “Excellence in Business to Business – Information Technologies”.

De eco-databank van Legero United toont de milieuprestaties voor elk van de in totaal meer dan 3.500 artikelen van het bedrijf per jaar op productniveau. Zo kan de CO2-voetafdruk van elke individuele schoen al bij het eerste ontwerp van een nieuw model worden berekend. Deze kan vervolgens met passende maatregelen doelgericht worden verminderd, zonder ook maar een schoen te produceren. De gegevens van de eco-databank zijn gebaseerd op ingrediënten, materiaalverbruik en milieu-aspecten zoals CO2-, water- en hulpbronnenverbruik. Bovendien kunnen duurzame verbeteringen van bestaande artikelen met de eco-databank meetbaar worden weergegeven. De ecologische optimalisatie vindt dus al in de ontwerpfase van elk individueel model plaats. “

We digitaliseren momenteel de volledige ontwerp- en monsterproductie van onze collecties. Onze ontwerp(st)ers kunnen op die manier alle modelvarianten door middel van innovatieve 3D-technologieën in realtime vergelijken en de CO2-voetafdruk van elk ontwerp met duidelijke doelspecificaties aansturen en verminderen. Met deze 3D-technologie kunnen we bovendien duidelijk op materiaal- en transportkosten besparen. Dat draagt bij aan een doelgerichte, planbare vermindering van onze CO2-voetafdruk en is een belangrijke bijdrage aan de oplossing van de klimaatcrisis”, aldus Stefan Stolitzka, eigenaar een CEO van Legero United. In 2022 ontving het bedrijf de prijs voor milieubeheer voor zijn eco-databank van het Oostenrijkse ministerie voor klimaatbescherming en milieu.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0