Provincie: geen outletcenter bij Assen

Outlet AssenNaar verwachting zetten de Provinciale Staten van Drenthe op 14 december definitief een streep door een Factory Outlet Center bij Assen. Dat schrijft Dagblad van het Noorden naar aanleiding van de commissievergadering afgelopen woensdag.

Een meerderheid van de Statenleden wil het omgevingsbeleid van de provincie niet wijzigen ten gunste van een FOC. Drie van de vier coalitiepartners (VVD, ChristenUnie en CDA) zijn tegen, evenals de SP, GroenLinks en 50Plus.

De gemeenteraad van Assen zette in maart het licht op groen voor een volgende stap in een lang proces. Die stap moet in december genomen worden door de provincie, op het gebied van ruimtelijke ordening. Maar nu is als duidelijk dat de Staten tegen zullen stemmen.

INretail is blij met het besluit en vindt het een slim voorbeeld hoe de provincie als regisseur van retail ontwikkelingen kan optreden. “Met het besluit wordt voorkomen dat kansloze nieuwe winkelmeters het kernwinkelcentrum van Assen en vele plaatsen in een wijde regio er omheen, ruïneren”, aldus de brancheorganisatie.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0