Retailer aan het woord: Anita Veen, Omoda in Utrecht

Retailer aan het woord: Anita Veen, Omoda in Utrecht

Omoda is een echt familiebedrijf en komt van oorsprong uit Zierikzee, Zeeland. Kenmerkend voor de winkel in Utrecht is de smart casual look, vertelt Anita Veen. Ze is filiaalmanager van de winkel in Utrecht. “We gaan volgend seizoen inzetten op klassieke modellen, die lopen bij ons erg goed. Maar, bij Omoda houden we zeker rekening met de trends die eraan komen. Zo verwacht ik volgend herfst- en winterseizoen dat de platformschoenen het goed zullen doen, en de ballerina’s in alle soorten met bandjes, studs, materialen.” Evenals de pailletten, lakschoenen en de Oxford-schoenen. En misschien zien we hier en daar wat strikjes op schoenen.”

Kleuren
Veen vertelt dat de kleuren iets lichter lijken te zijn in de nieuwe wintercollectie. “Je ziet niet alleen zwart, bruin en donkerblauw, maar ook wat warmere kleuren en veel kleuraccenten. Ook zie je veel two-tone schoenen, zwart en wit of zwart en beige. De klassieke look van wit en zwart zie je toch het meeste.”

Minder dan verwacht
De loafers deden het wat minder bij Omoda, zag Veen. En dat is geheel onterecht, vindt ze. “Het voelt voor veel mensen waarschijnlijk net iets te klassiek. Alsof de loafers alleen voor een bepaald type persoon zijn. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Een loafer kun je het hele jaar door dragen, bijvoorbeeld met een spijkerbroek en blazer. Ik vind het jammer dat de potentie van de loafer niet wordt gezien. We proberen de loafer overigens altijd goed onder de aandacht te brengen en de verkoop ervan te promoten. Toch valt de uiteindelijke omzet daarin wat tegen.”

De pump en Birkenstock
De pump mag wat mij betreft echt wel weer terugkomen. “Ik vind het jammer dat die mooie pump een beetje verdwijnt uit het straatbeeld. Vroeger droeg je ook een pump bij het uitgaan. Nu is iedereen meer van de comfortschoenen. Dat vind ik jammer.” Verder vertelt Veen dat ze blij is dat de Birkenstocks een beetje verdwijnen. “Bij die schoen gaat het vooral om het comfort natuurlijk; het zijn niet waanzinnig mooie schoenen.”

Prijzen
De prijzen komen in het herfst-/winterseizoen iets hoger te liggen, weet Veen. “Om de kwaliteit te waarborgen is dat nodig, er moeten toch concessies worden gemaakt.”

Voetscanner
Bij Omoda gebruiken ze een voetscanner om een 3D voetscan te maken, zodat er nooit de verkeerde maat wordt verkocht. . Veen: “Wij zijn de enige in Nederland die een voetscanner hebben. De scanner meet naast de lengte en de breedte van je voet ook je voetboog en instap op. Vervolgens doet de voetscanner suggesties van schoenen die goed bij de drager zouden kunnen passen.” De metingen worden onthouden door de voetscanner en worden gelinkt aan de gegevens van vaste klanten.

Veen vertelt dat alle schoenen op het hoofdkantoor worden gescand, zodat deze als suggesties kunnen worden aangedragen na een voetscan. Een groot pluspunt van het gebruik van die voetscanner is dat er daardoor minder retouren zijn.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0