Roerdink biedt verkoopkansen

Roerdink biedt verkoopkansen 

Groothandel Bernard Roerdink uit Groningen is gespecialiseerd in veiligheidsschoenen en heeft daarvan vele merken onder één dak. Maar behalve voor veiligheidsschoeisel kan de schoenenretailer er ook terecht voor bijvoorbeeld berg/wandelschoenen, laarzen, damesschoenen, klompen en pantoffels. “We zijn een echte groothandel met een lange familiegeschiedenis”, vertelt eigenaar Ardan Verbree. “Het bedrijf is al in 1926 opgericht en in 2012 heb ik het overgenomen van mijn vader en oom. In al die jaren zijn we uitgegroeid van een toeleverancier voor schoenmakers en schoenwinkeliers naar de brede groothandel met meer dan 100 merken die we tegenwoordig zijn. Om dit alles goed te kunnen doen hebben we een mooie stabiele groep collega’s en vormen we gezamenlijk een supermooi team dat dit werk dagelijks met een lach doet.”

Toeloop aan nieuwe klanten

Afgelopen jaar heeft Verbree een enorme toeloop gezien aan nieuw klanten: ” Dat komt vanwege de snelheid waarmee wij kunnen leveren, het inzicht in onze voorraad, de korte lijnen en onze duidelijkheid en openheid qua communicatie. De markt vraagt constant om levering vanuit voorraad, want veel retailers sturen namelijk op de leveranciersvoorraad. Als iets dan niet direct leverbaar is bij de ene partij, worden alternatieven gezocht. Wij kunnen door onze enorme verscheidenheid aan merken vaak zo’n alternatief aanbieden.” Het is ook voor Roerdink overigens een uitdaging zo nu en dan, voegt Verbree daar aan toe. “Maar vooralsnog hebben we als grossier geen uitleveringsproblemen gehad. Het wordt wel wat lastiger, maar onze leveranciers tackelen leveringsissues bijvoorbeeld door productie te verplaatsen. Daardoor kunnen wij op onze beurt eveneens leveren. Daarom zijn we trouwens ook een grossier: om de leveringsproblemen bij derden op te vangen.”

Verschuiving in het retaillandschap

Bij Roerdink zien ze de laatste jaren een grote verschuiving in het retaillandschap, vertelt Ardan Verbree. “Veel kleine, locale winkeliers stoppen ermee en die worden niet opgevolgd; het gat wordt opgevuld door online spelers die meer in de breedte opereren. Veel zelfstandige retailers hebben daar helaas geen antwoord op, ze hebben soms niet eens een website, of maar een heel beperkte. Het gevolg is een nog verdere verschraling van het fysieke winkelaanbod. Ik ben dan ook bang dat de kleine zelfstandige schoenenzaak het steeds lastiger krijgt.” Toch is er wel degelijk een mogelijkheid om mee te kunnen op internet, stipt Verbree aan: “Wij hebben aan ons voorraadsysteem een webwinkelmogelijkheid gekoppeld waarmee een zelfstandige winkelier zijn online aanwezigheid en leveringsaanbod enorm kan uitbreiden. Feitelijk wordt je eigen website zo een portal naar ons assortiment met alle schaalvoordelen die daarbij horen. Roerdink kan vervolgens uitleveren naar de retailer, maar ook direct naar de consument. We hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid van drop shipping waarbij de pakbon en de factuur de naam en het logo van de retailer hebben. Wij verzorgen dan allen de levering. Op die manier ontzorgen we de retailer, waardoor die meer verkoopkansen heeft.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0