Ruim 30.000 bezoekers op tachtigste MICAM

Het totale aantal bezoekers van de tachtigste MICAM in Milaan is uitgekomen op 30.801. Meer dan de helft van hen, 16.480, kwamen uit het buitenland.  Het aantal bezoekers uit het Verre Oosten, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Europa bleef stabiel, met uitzondering van Frankrijk. Er was een aanzienlijke daling te zien in het aantal inkopers uit Rusland, waarschijnlijk als gevolg van de ineenstorting van de roebel en de EU-sancties.

Ook uit Japan en vooral uit Italië kwamen minder bezoekers. Dat  laatste is mogelijk een gevolg van de crisis op de binnenlandse markt. “Hoewel het evenement zeker de gevolgen voelde van de internationale crisis, blijft het een wereldwijde mijlpaal”, aldus theMICAM voorzitter Annarita Pilotti. “Dit succes is te danken aan de ondernemers die heldhaftig blijven investeren in creativiteit en innovatie in deze moeilijke tijd.”

Bij de bepaling van de data in 2016 heeft de organisatie rekening gehouden met de behoeften en de timing van de exposanten. Voor komend jaar is de voorjaarseditie van zaterdag 14 februari tot en met woensdag 17 februari en de najaarseditie van zaterdag 3 september tot en met dinsdag 6 september. De organisatie hoopt dat de zondag een impuls zal geven aan de aanwezigheid van het aantal Italiaanse inkopers.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0