Sardijnse herdersschoenen inspiratiebron voor nieuwe AKU FEDA

AKU komt met een nieuwe collectie schoenen die gebaseerd is op het schoentype dat Sardijnse herders ontwikkelden om bestand te zijn tegen scherpe stenen, stekelige braambossen en ruige weeromstandigheden. Daar waar het originele ontwerp van de Sardijnse herdersschoenen vooral op de gebruiksveiligheid focust, stelt AKU bij de modellen FEDA PLUS en FEDA GTX vooral het esthetisch aspect op de voorgrond.

De FEDA PLUS is volledig uit chroomvrij leder vervaardigd. Dit natuurlijke materiaal is zodanig behandeld dat het goed ademend en tegelijk waterafstotend is. Het bovenwerk is met de zool, die minstens 30% gerecycleerd rubber bevat, vastgenaaid. De door AKU zelf vervaardigde veters bestaan volledig uit katoen en ook het voetbed is ecologisch gefabriceerd.

De zustermodellen Feda FG GTX en Feda GTX onderscheiden zich door het bovenmateriaal dat is gebruikt. Feda FG GTX bestaat uit hoogwaardig volnerfleder (Full Grain) terwijl Feda GTX  uit gekleurd velours leder (suède) vervaardigd is. Een Gore-Tex® membraan beschermt de binnenkant van de schoen tegen weersinvloeden. Het voetbed is vervaardigd uit natuurlijk wollen vilt.

AKU focust in de productieketen op korte toeleveringswegen, reden waarom de FEDA collectie volledig in Europa met Europese onderdelen en materialen vervaardigd wordt.

AKU FEDA

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0