Schoenenbranche volop in beweging

Schoenenbranche volop in beweging

De schoenenbranche is momenteel volop in beweging. In de media komen regelmatig berichten voorbij over fabrikanten in problemen en winkelketens die omvallen. Het lijkt dan ook alsof er een groot drama gaande is in retailland, maar in feite ligt het aantal faillisementen nog steeds relatief laag. Of dat gaat veranderen hangt af van de resultaten in de komende seizoenen, zo krijgt onze redactie te horen als we met schoenenretailers en -leveranciers contact opnemen om te horen hoe het momenteel met de schoenenbranche in Nederland gesteld is.

Niet bang

De verhalen over omvallende winkelketens spelen vooral in grotere steden, denkt een winkelier in een middelgrote plaats. “Er is hier een gezond winkelcentrum en eigenlijk hebben we weinig last van leegloop. Als er iemand afvalt is dat gat dan ook snel weer opgevuld. Ik ben niet zo bang voor de toekomst wat dat betreft” Die laatste opmerking is er een die we overal horen, want hoe je het ook wendt of keert: ondanks de zorgen in de branche is vrijwel iedereen die we gesproken hebben uiteindelijk positief over de toekomstverwachtingen. Dat heeft te maken met het feit dat 2023 ondanks een koud voorjaar ondertussen op stoom ligt. De meeste ondernemingen draaien weer goed en plussen zelfs ten opzichte van 2019, het laatste normale retailjaar. Er is dus geen echte reden tot paniek, vinden zowel retailers als leveranciers.

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de TRED juli/augustus editie. Bestel hierbij de juli/augustus editie van TRED.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0