Schoenenfabriek failliet

De Schoenenfabriek is dinsdag failliet verklaard, dat heeft curator Pieter Lettinga meegedeeld. De jonge keten leek juist aan een succesvolle opmars bezig en opende begin vorig jaar nog in Assen een vijfde filiaal. Voorlopig zullen de winkels openblijven in de hoop op een overname. Volgens de Groninger Internet Courant heeft zich al een kandidaat gemeld die mogelijk twee van de vier winkels wil doorzetten. Ziengs zou zelf geen ambitie hebben om het bedrijf voort te zetten.

De formule werd alom geprezen als toonbeeld van het nieuwe retaildenken waarbij beleving centraal staat. Zo stond de winkel vorig jaar in de ’50 beste’ van TRED en kreeg zij in 2015 veel lof bij de uitreiking van de Dutch Retail Experience Awards.

“De bank besloot vrijdag onze kredieten te bevriezen. Die had geen vertrouwen meer in de zaak omdat we steeds onze prognoses niet haalden en dan heeft doorgaan geen zin meer,” vertelt eigenaar Berend Ziengs aan RTV Noord. Hij wijt de teloorgang van zijn zaak aan een te snelle groei: “We zijn snel naar vier, en op het hoogepunt vijf winkels, uitgebreid en we hadden te veel voorraad. We zijn vervolgens niet snel genoeg geslonken.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0