Schoenenkwartier speciaal open voor schoenenbranche

Speciaal op drie maandagen open: bezoek museum Schoenenkwartier
Ben je een detaillist of werk je in een schoenenwinkel en heb je het altijd druk als museum Schoenenkwartier open is? Dan is er goed nieuws voor jou! In 2024 is het Schoenenkwartier – speciaal voor winkeliers – op drie maandagen geopend.

Wat je kunt verwachten
Na een kop koffie kun je genieten van een rondleiding door een deskundige uit de schoenenbranche. Tijdens de tour komt het rijke verleden van de leder- en schoenindustrie tot leven. Je hoort hoe schoenen door de eeuwen heen zijn geproduceerd, welke machines daarbij werden gebruikt en je krijgt inzicht in dit productieproces vanuit verschillende perspectieven, zoals die van de boer, de stikker in de fabriek en het winkelmeisje. Daarnaast valt onder andere veel te leren over hoe leer wordt gemaakt, hoe patronen werden ontwikkeld en hoe de branche omging met alternatieven voor leer.

Trends vandaag de dag
Het luisteren naar verhalen maakt vaak hongerig, daarom wordt de tour afgesloten met een lunch, wat tevens een uitstekende gelegenheid biedt om te netwerken met andere professionals uit de branche. De kosten voor deze dag bedragen 40 euro per persoon. De groepsgrootte varieert van minimaal 10 personen tot maximaal 45 personen per dag.

Netwerkmogelijkheden
Verhalen luisteren maakt hongerig, daarom wordt de tour afgesloten met een lunch, tevens is dit een mooie manier om met anderen te netwerken uit het vak. De dag kost 40 euro per persoon. De groepsgrootte is minimaal 10 personen en maximaal 45 personen per dag.

Openingsdata en aanmelden
De drie maandagen in 2024 zijn 15 januari, 15 april en 18 november. Meld je uiterlijk 14 dagen van tevoren aan en geef aan met hoeveel personen je wilt komen door te mailen naar info@schoenenkwartier.nl

Programma
10u00 – 11u00                inloop en koffie met halve zool
11u00 – 12u30                rondleiding
12u30 – 13u30                lunch
14u00                                einde

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0