Schoenfabriek Dukskoen stopt

Schoenfabriek Dukskoen houdt ermee op. De fabriek, waar leren schoenen met de hand werden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, heeft nog geen anderhalf jaar gedraaid. “De productie kwam redelijk op gang en de webshop was zo goed als klaar. Ondanks wat vertraging gingen we de goede kant op,” meldt initiatiefnemer Martijn Duk in een bericht op de website.

Desondanks bleek het lastig de fabriek draaiend te krijgen. De productie kon met het bestaande team niet gerealiseerd worden en het aantrekken van nieuwe mensen lukte niet of nauwelijks. “De focus van de deelnemende gemeenten ligt op uitstroom van mensen uit de bijstand naar betaalde arbeid. Leer-werktrajecten zoals bij Dukskoen hebben hierdoor geen prioriteit,” aldus Duk.

Daarop besloot de initiatiefnemer niet verder te gaan met de fabriek: “Ik vind het erg om deze boodschap te moeten brengen. Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor alle support, vertrouwen en mooie reacties. Ik lik mijn wonden, ga alles zo goed mogelijk afwikkelen en me oriënteren op een toekomst zonder Dukskoen.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0