Schoenmakerij van het jaar 2019: Van Harn Schoenmakerij

Tijdens het Schoenmakersdiner op zondag 7 april werd Van Harn Schoenmakerij uit Nunspeet uitgeroepen tot winnaar Schoenmakerij van het Jaar 2019. Eigenaar Marius van Harn zal een jaar lang de ambassadeursrol voor de Schoenmakerij gaan vervullen. De wedstrijd “De Schoenmakerij van het Jaar” is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Bij deze wedstrijd is de klant van de schoenmaker in eerste instantie aan zet. Ofwel de gunfactor van de klanten is medebepalend.

Van Harn Schoenmakerij uit Nunspeet van van Harn, is een schoenmakerij die door de goede reviews opviel. Van Harn wordt gezien als een nog jonge ondernemer die beschreven wordt door zijn klanten als “een kunstenaar, zo snel, super professioneel en betrouwbaar.” Hij heeft liefde voor het vak en voelt zijn klanten naadloos aan, aldus het persbericht.

Het talent bij van Harn begon al vroeg. Zo ontving hij “De Zilveren Hamer” in 2006 voor de beste leerling. In 2008 deed hij mee aan Euroskills 2008, het Europees kampioenschap voor vakmensen onder de 25 jaar, waar hij in teamverband een bronzen medaille haalde.

Naast van Harn werden er meer prijzen uitgedeeld. De tweede prijs ging naar Schoenservice Luxa B.V. uit Utrecht, die, volgens de jury aan alle kanten het ambacht uitstraalt. De derde prijs ging naar meesterschoenmaker ‘Richard’ uit Ouderkerk aan de Amstel. De schoenmaker heeft er zelf alles aan gedaan om op te roepen tot de verkiezing. Ultiem gebruik van eigen publiciteit onder de klanten, volgens de jury.

Dit jaar werd ook een inspiratieprijs uitgereikt. De Inspiratieprijs 2019 ging naar ‘De schoenmakerette’ uit Amsterdam van eigenaresse Marleen Dijkhof. De jury vond haar en haar schoenmakerij inspirerend en motiverend, bereid het vak door te geven en ontzettend duurzaam bezig.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0