Schoenretailers Durlinger en Shoetime samen verder

De Limburgse schoenenretailers Durlinger en Shoetime zijn van plan om per 1 januari 2016 te fuseren. Volgens de bedrijven ontstaat daarmee het grootste schoenbedrijf van Zuidoost-Nederland. De gefuseerde onderneming heeft vanaf januari 77 winkels: 39 filialen van Durlinger, 34 winkels van Shoetime en vier Tamaris-winkels. Voor die winkels verandert er volgens Durlinger en Shoetime niets.

Het plan is om het hoofdkantoor en distributiecentrum te vestigen in Panningen, daar waar het hoofdkantoor van Shoetime zit. Het hoofdkantoor van Durlinger in Sittard wordt dan gesloten. Roger Durlinger en André Sieben, directeuren van respectievelijk Durlinger en Shoetime, zullen de directie vormen.

Durlinger voerde eerder dit jaar al een reorganisatie door, waarbij twee vestigingen de deuren moesten sluiten en zeventien van de 268 arbeidsplaatsen verloren gingen. Ook Shoetime heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad door de economische crisis, concurrentie van webshops en textielketens die steeds meer schoenen verkopen.

Dankzij de onlangs doorgevoerde kostenbesparingen en aantrekkende omzetten verwachten Durlinger en Shoetime het lopende boekjaar weer zwarte cijfers schrijven.

Durlinger Shoetime

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0