Skechers vermindert plastic in verpakkingen met 85%

Internationaal schoenenmerk Skechers USA, Inc. heeft aangekondigd dat het bedrijf sinds 2016 het gebruik van plastic in schoenverpakkingen met 85% heeft teruggebracht. Het totale plasticgebruik in verpakkingen, waaronder tissuepapier en voetvormen, is gedaald tot 10% en bovendien geheel recyclebaar.

De activiteiten maken deel uit van Skechers’ filosofie om het gebruik van duurzame verpakkingen door de onderneming te vergroten: 99% van de schoenendozen van het merk voldoen aan de FSC®-normen voor verantwoorde herkomst en 94% is recyclebaar. Daarnaast zijn ook alle tissuepapier verpakkingen volledig recyclebaar. Verder wordt al het verpakkingsmateriaal dat Skechers gebruikt bedrukt met inkt op basis van soja of water. In de distributiecentra, die meer dan 90% van de verpak- en verzendingsactiviteiten voor Skechers verzorgen, zijn de uitgaande verzenddozen gemaakt van 96-100% recyclebare materialen. Ook zijn deze dozen 100% recyclebaar.

“Als het op twee na grootste wereldwijde lifestyle (sport)schoenenmerk, dat naar verwachting dit jaar meer dan 170 miljoen paar verzendt, willen we even vooruitstrevend zijn in de verpakking en verzending van ons product als in het product zelf. Deze duurzame verbeteringen kunnen een enorme impact hebben op de wereld,”aldus Michael Greenberg, directeur van Skechers. “Ik ben trots op de voortdurende inspanningen die we leveren om onze voetafdruk te verkleinen naarmate we onze aanwezigheid als bedrijf wereldwijd hebben vergroot. Ik kijk ernaar uit om deze initiatieven te blijven uitbreiden terwijl we manieren blijven zoeken om onze impact op het milieu te verminderen.”

In de afgelopen jaren heeft Skechers de verantwoordelijkheid voor het milieu tot een prioriteit gemaakt naarmate het bedrijf wereldwijd verder groeit. Tal van Skechers-faciliteiten hebben een LEED Gold-certificering voor hun duurzame eigenschappen, waaronder natuurlijke verlichting, droogte-tolerante landschapsarchitectuur, duurzame energie en de vermindering van afval.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0