Slijters eisen stopzetting proef met blurring

BlurringDe Slijtersunie heeft aangifte gedaan tegen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten vanwege de proef met blurring, waarbij mengvormen tussen retail en horeca worden uitgeprobeerd. De brancheorganisatie stelt dat de proef ‘opzettelijke uitlokking van overtreding van de Drank- en Horecawet’ is.

De landelijke proef ligt al langer onder vuur. In verschillende deelnemende gemeenten tekenden de Slijtersunie bezwaar aan tegen de pilot. In Zwolle verbood de rechter een boekhandel nog langer alcohol te verkopen en gaf het de gemeente een reprimande. Als de burgemeester van ’s-Hertogenbosch niet ingrijpt volgt ook daar een rechtszaak.

Volgens een woordvoerder van de Slijtersunie staat expliciet in de wet dat het schenken van alcohol in winkels niet mag. Volgens hem is drank niet het middel om de binnenstad te redden. Bovendien ziet de branchevereniging de proef als oneerlijke concurrentie voor slijters. Zij wil dat deze onmiddellijk wordt gestaakt. Zij hebben staatssecretaris Martin van Rijn aan hun zijde die eerder de VNG liet weten dat met de huidige regels geen ruimte is voor de proef. De VNG gaf geen gehoor aan die oproep.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0