Timberland lanceert eco-friendly ReBOTL collection

Timberland lanceert een nieuwe lijn genaamd ReBOTL. De schoenen in deze nieuwe lijn bestaan voor 50% uit gerecyclede petflessen. Elk paar is gemaakt van 6 tot 10 plastic flessen. Timberland zet zich al geruime tijd in voor het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. De lancering van ReBOTL is voor het merk een belangrijke stap in verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Timberland zal ook in de toekomst doorgaan met het gebruik van dit materiaal. Met de nieuwe collectie heeft Timberland met de productie van de schoenen al 310 miljoen plastic flessen gerecycled.

De schoenen zijn een combinatie van een lichtgewicht, gerecyclede knit technologie met een buitenzool gemaakt van gerecyclede plastic flesjes. De collectie bestaat uit 5 silhouetten, inclusief heren Oxford en sneakers. Voor dames is de flyroam sneaker verkrijgbaar. De verkoopprijs begint vanaf € 89,95.

Ook op andere vlakken wil Timberland een maatschappelijke bijdrage leveren. Zo hebben medewerkers van het merk al ruim een miljoen uur aan vrijwilligerswerk verricht.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0