Time Out-franchisers en Unlimited Sports Group voor de rechter

Donderdag 29 oktober stonden acht voormalige Time Out-franchisers en moederconcern Unlimited Sports Group (USG) voor de rechter. De ondernemers eisten een schadevergoeding van het moederconcern van de sportketen.

Aanleiding voor de schadevergoeding is een inval van USG in februari 2013 bij verschillende Time Out-franchisers. De winkels werden gesloten en de franchisers moesten hun sleutels inleveren. In een aantal gevallen had USG beveiligingsteams meegenomen.

De inval, die volgde op een leveringsstop en kredietopzegging door USG in januari 2013, vormde het dieptepunt in een juridisch gevecht tussen de franchisegever en een groot deel van zijn (voormalige) ondernemers, dat nu al ruim twee jaar duurt. Vorige maand oordeelde de rechter dat de aanpak van USG onrechtmatig en niet billijk en stelde het bedrijf schadeplichtig.

Het is onduidelijk of de franchisers daadwerkelijk een schadevergoeding ontvangen. Hun tegenpartij Time Out Sport Licenties BV is volgens een recent gepubliceerd vonnis ‘(waarschijnlijk) technisch failliet’. Ook de meeste franchisers zijn inmiddels failliet.

Time-Out-winkel

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0