Martijn Rozenboom nieuwe eigenaar Dungelmann, schuld loopt in miljoenen

Investeerder Martijn Rozenboom is de nieuwe eigenaar van de Dungelmann-groep, meldt curator Rob van Seumeren. Met de doorstart wordt het behoud van de schoenwinkels van de op 19 juli 2019 failliet verklaarde Dungelmann mogelijk. Afgelopen week is Rozenboom met zijn team gestart om de omvang van de activiteiten te bepalen en op welke wijze dit wordt voortgezet, meldt Dungelmann middels een persbericht aan Vakblad TRED.

De doorstart van Hermans Schoenen te Utrecht is met de overname ook verzekerd. Alle partijen hebben overeenstemming bereikt over de toekomst van Hermans. Het exacte aantal Dungelmann winkels dat een doorstart kan maken is afhankelijk van de onderhandelingen tussen de verhuurders en Martijn Rozenboom. De verschillende winkels van Dungelmann en Hermans blijven vooralsnog open.

Dungelmann laat een totale schuld achter van minimaal €4,3 miljoen, waarvan 1,7 miljoen euro bestaat uit vorderingen van de Rabobank en ABN Amro. Er staan nog voor 541 duizend euro aan belastingen uit en nog 130 concurrente crediteuren hebben ruim €2 miljoen aan vorderingen bij de schoenenketen uitstaan. Naar verluid heeft Rozenboom €1,1 miljoen betaald voor de overname.

In 2018 zag het bedrijf de omzet met ruim € 3,1 miljoen teruglopen, van €16,7 miljoen in 2017 tot €13,6 miljoen in 2018. Twee jaar geleden startte het bedrijf mede daarom met een reorganisatie nadat Geert van de Velde, de toenmalige eigenaar, in 2017 overleed. Zijn dochter Loes Lieste – van de Velde nam het stokje over. Het was de bedoeling enkele filialen te sluiten, maar de omzet viel dermate tegen dat Dungelmann in acute liquiditeitsproblemen terecht kwam, wat uiteindelijke de oorzaak van het faillissement in juli 2019 betekende.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0