TRED augustus is verschenen.

TRED augustus is verschenen!

Ontdek de nieuwste trends en collecties voor het komende lente/zomerseizoen in de augustus uitgave van vakblad TRED. Laat je inspireren door exclusieve interviews met toonaangevende retailers en krijg inzicht in de nieuwste trends van leveranciers. Blijf op de hoogte van het laatste business nieuws en krijg een voorproefje van de spannende beurzen die eraan komen. Mis deze essentiële bron van informatie voor de mode-industrie niet!

Hier onder ziet u een selectie uit deze editie!

Ook vakblad TRED ontvangen abonneer hier:

Nieuwe sandalen en slippers bij CAPRICE

Voor komend lente/zomerseizoen seizoen presenteert CAPRICE een nieuwe groep sandalen en slippers met uitneembaar voetbed in zowel G- als H-wijdte met als verkoopprijs € 79,95, vertelt Thom Westerkamp. “In de G-wijdte leveren we drie nieuwe modellen sandalen met deze voetbedden en twee soorten slippers. In H-wijdte bieden we twee sandalen en één model slipper aan. Het bijzondere aan deze sandalen en slippers is het uitwasbare voetbed. Die nieuwe, uitneembare voetbedden zijn gemaakt van siliconen en bekleed met een blend van katoen en leer voor een uiterst comfortabel gevoel. En ze zijn op 30 graden te wassen als ze vuil worden!”

De nieuwe sandalen en slippers blijken populair, constateert Westerkamp. “We merken dat er veel belangstelling is vanuit de markt. Tijdens onze eerste verkoopgesprekken hadden we bij 80 tot 90 procent van de bestellingen orders voor de nieuwe sandalen en slippers.”

Nieuw bij HANWAG: de Coasttech Low ES

Voor het lente/zomerseizoen 2024 presenteert HANWAG de Coasttech Low ES, een nieuw schoenmodel in het segment ‘hike light’. “Dit is een multifunctionele A/B-segment schoen voor dagelijks gebruik en voor wandelingen in je vrije tijd”, vertelt Marleen Hemminga van Fenix Outdoor Benelux bv. “Ideaal geschikt voor gemakkelijk terrein en verharde paden. Het bovenwerk omsluit de voet perfect voor een comfortabele pasvorm en de praktische lus bij de hiel zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk in de schoen stapt. In dit nieuwe model is geen leer verwerkt. Het volledig van textiel vervaardigde bovenwerk is gemaakt van zeer slijtvaste polyester garens die tot 30 procent gerecycled polyester bevatten. Dat is niet alleen licht, maar ook duurzaam, mede omdat HANWAG de schoen heeft voorzien van een volledig PFC-vrij EcoShell membraan in een stabiel drielaags laminaat. Dit PU-membraan, ontwikkeld door HANWAG zelf, is gebaseerd op een complex, hydrofiel systeem dat waterdicht is en een goed ademend vermogen heeft, waarbij compleet afgezien is van het gebruik van fluorkoolstoffen. Ook nuttig om te weten: de Coasttech is een volledig vegan schoen!”

Nieuwe voetbedslippers bij Josef  Seibel

Josef Seibel presenteert een opwindende ontwikkeling voor de inkoop van voorjaar-zomer 2024, meldt Marcel de Jong van Josef Seibel. “Als Josef Seibel hebben we een geweldig alternatief ontwikkeld voor de tegenwoordig steeds moeilijker verkrijgbare voetbedslippers!

En zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe modellen een mooie aanvulling op het assortiment zal zijn. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig bovenleer en hebben een kurk/latex-mix voor het voetbed, een zachte Airped-voetbedvulling en een schokabsorberende buitenzool. Al het materiaal is bovendien uit Europa afkomstig. Het extra goede nieuws daarbij is bovendien dat er voor directe levering voldoende voorraad beschikbaar is. Dit betekent dat de retailer zijn huidige klanten voor voetbedslippers en sandalen snel kan verrassen met een gelijkwaardig alternatief, uiteraard Made in Germany.”

De winnaars onder de Nederlandse winkelstraten

Tik op Google in welke de beste (mooiste, leukste) winkelstraten of -steden in ons land zijn en je krijgt een flink aantal hits. Afhankelijk van de bron (een hotelconcern, een textielblad, een trendy magazine) zijn het steeds weer dezelfde steden die boven komen drijven: Haarlem, Maastricht, Groningen, Delft, Rotterdam, Den Bosch, Utrecht, Alkmaar en natuurlijk ook Amsterdam. Voor iedereen bekende winkelstraten als de PC Hooftstraat en de Kalverstraat in Amsterdam, de Lijnbaan en Coolsingel in Rotterdam en de Grote Staat in Maastricht worden eveneens veelvuldig genoemd. Zonder dat exact wordt aangegeven welke criteria voor een selectie worden gehanteerd.

 

Locatus

Vastgoedmarkt heeft retaildata-adviesbureau Locatus gevraagd een lijst van de ‘winnaars’ onder de Nederlandse winkelstraten op te stellen op basis van aan vastgoed gerelateerde data. Dat houdt onder meer in: bezetting/leegstand, het aantal passanten en de aanwezige winkels en winkelketens, en de branchering. En waar mogelijk ook de door de eigenaren aangehouden winkelhuren per vierkante meter. De door Locatus opgestelde lijst bevat – mede door het grote aantal horecagelegenheden – een aantal verrassingen.

Omzet in wandelschoenen op peil

Wandelen heeft in corona-tijd een enorme boost gekregen, en die boost ijlt nog steeds na. Ook in 2023 zit de verkoop van wandelschoenen namelijk in de lift. De vraag is nog steeds hoog en wandelen is populairer dan een paar jaar geleden, melden retailers. Voor deze uitgave van TRED spraken we met schoenenwinkeliers en met outdoor-specialisten om te horen hoe de stand van zaken momenteel is als het gaat om de vraag naar wandelschoenen.

 

In de buidel

Opvallend is dat de consument gemiddeld genomen geen problemen heeft om voor een paar goede wandelschoenen wat dieper in de buidel te tasten: “Het mag wat kosten, maar het moet wel goed zijn”, en: “Soms verkopen we een extra paar wandelschoenen als men denkt: ik ben er nu toch, doe maar!” Schoenenwinkeliers met een ‘wandelhoek’ pakken zo op jaarbasis een leuke extra omzet mee. Outdoor-specialisten merken ook dat wandelen populairder is dan ooit tevoren. Wandelschoenen vormen als productgroep bij sommigen een van de belangrijkste omzetmakers. “Daar kunnen rugzakken en kleding niet tegenop.”

 

Ook verkopen veel comfort-retailers steeds vaker een A of A/B wandelschoen in plaats van een echte comfort-schoen, zo horen we. “Tegenwoordig zien we vaak dat mensen A- of A/B-schoenen kopen in plaats van de klassieke comfortschoenen. Als we verschillende typen laten passen kiezen klanten steeds vaker voor zo’n wandelschoen. Logisch, want die zijn ook allround draagbaar. Je kunt er gewoon je dagelijkse boodschappen op gaan doen en ze zien er steeds vaker modieus uit.”

Marijn Verschure: CAST is hét platform voor schoenen, sport en mode!

marijn verschure

marijn verschure

Vorig jaar sprak de redactie van TRED met general manager Marijn Verschure over de stand van zaken bij CAST en over de toekomstvisie. Ondertussen zijn we een jaar verder en wilden we weten: hoe gaat het momenteel met de plannen en ontwikkelingen?

 

Klaar voor toekomst

“Het gaat goed met alle ontwikkelingen”, vertelt Marijn Verschure. “We zijn CAST aan het klaarmaken voor de toekomst, wat betekent dat ons team druk in de weer is met ruimte maken voor nieuwe initiatieven. De evenemententak voor textiel en lederwaren loopt erg goed en het zou maar zo kunnen zijn dat we dat verder gaan uitbreiden. Zowel aan inkoop- als aan verkoopzijde willen we opties aanbieden. Denk daarbij aan zaken als het uitbreiden van de mogelijkheden van collectie-lanceringen of bijvoorbeeld bijeenkomsten voor shopmanagers van ketens. Dat deel draait heel goed momenteel en ons team raakt hier steeds beter op ingespeeld. Alle faciliteiten zijn ondertussen beschikbaar, van AV tot en met podiumbouw en meubilair. We kunnen snel schakelen en een groot of klein evenement faciliteren, en zijn op deze manier voor meerdere branches een multifunctioneel platform.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0