TRED Januari editie

Premium Partners bij ara

Met het nieuwe ara Premium Partner-programma wil ara extra omzetmogelijkheden voor de retailer genereren. Herbert Hessels van ara-agent Arcon BV vertelt: “Kort samengevat is een Premium Partnership een intensievere samenwerking tussen ara en de winkelier waarmee ara de winkelverkoop wil stimuleren. Daarbij komt niet alleen extra aandacht voor de retailer kijken, maar ook zaken als shop-in-shop, meubilair, POS-materiaal en toegang tot kant en klare social media-content voor de retailer.” Als ara Premium Partner wordt je geïntegreerd in de ara community door onder andere integratie in de ara social media campagnes en de dealerreferenties zoals ‘verkrijgbaar bij onze premiumpartners’ en opname in de online winkelzoeker als ‘Premium Partner’ op ara-shoes.com, geeft Herbert Hessels aan. “En last but not least wordt het mogelijk om speciale, series van goed verkopende ara-modellen in de winkel te hebben, exclusief ontwikkeld voor premium partners. Daarmee wordt nog meer de nadruk gelegd op het feit dat je ara-specialist bent.” Alles is bedoeld om een grotere rentabiliteit voor de retailer te realiseren met ara, benadrukt Hessels. “Dat is de basis van het hele concept en daar zullen wij ons ook voor inspannen.”

Ardan Verbree: Bernard Roerdink biedt verkoopkansen

Groothandel Bernard Roerdink uit Groningen is gespecialiseerd in veiligheidsschoenen en heeft daarvan vele merken onder één dak. Maar behalve voor veiligheidsschoeisel kan de schoenenretailer er ook terecht voor bijvoorbeeld berg/wandelschoenen, laarzen, damesschoenen, klompen en pantoffels. “De laatste tijd zien we een toenemende vraag naar wandelschoenen, laarzen, kleding en accessoires”, vertelt eigenaar Ardan Verbree. “Wij hebben daarom een enorm assortiment outdoor schoeisel en kleding uit voorraad leverbaar. De merken Horka, Grisport en Pure Wool zijn hierbij het meest uit het oog springende merken. De markt vraagt constant om levering vanuit voorraad, want veel retailers sturen namelijk op de leveranciersvoorraad. Als iets dan niet direct leverbaar is bij de ene partij, worden alternatieven gezocht. Wij kunnen door onze enorme verscheidenheid aan merken vaak zo’n alternatief aanbieden.”

Marktontwikkelingen in de branche

De situatie in de wereld is in 2022 sinds de laatste corona-lockdowns behoorlijk veranderd. We peilden de meningen van verschillende fabrikanten en agenten in allerlei takken van de branche om een idee te krijgen wat de toekomst gaat brengen. Want de verwachtingen waren afgelopen voorjaar nog dat 2023 weer een ‘normaal’ jaar zou worden, maar is dat ook echt zo? De huidige oorlog in Oekraïne heeft een groot effect op de energieprijzen en de inflatie. In Europa is die inflatie nu op een niveau dat decennialang niet werd waargenomen en dat heeft zijn effect op het consumentenvertrouwen. Een voorspelling voor HW23 is moeilijk… gaf Achim Gabor van Gabor Shoes AG vorig jaar al aan. Herbert Hessels van Arcon, agent van de schoenenmerken ara en Lloyd: “Afgelopen maanden hebben we met heel veel winkeliers gesproken en we merken dat er veel onzekerheid is in de branche. Niet alleen vanwege de gestegen energiekosten en lonen, maar ook vanwege de situatie in Oekraïne. Waar gaat dat heen in 2023? ”

De problemen met toeleveranties blijken echter nog niet overal opgelost als het gaat om grondstoffen, met als resultaat dat sommige prijzen door het plafond gaan en er af en toe lange levertijden kunnen ontstaan. “Sommige toeleveranciers geven nu termijnen af van 6 maanden in plaats van 6 weken! De prijzen op de markt stijgen bovendien nog steeds -katoen is bijvoorbeeld hartstikke duur- dus proberen we dat te ondervangen door eerder in te kopen.”

De industrie maakt momenteel een grondige actualisering door, noteerden we bij een  leverancier. “We moeten goed blijven monitoren hoe de wereld zich ontwikkelt en daarop inspelen. Het gebruik van grondstoffen moet bijvoorbeeld ‘voorzichtiger’.” Waarmee wordt bedoeld: meer recyclebaar, minder chemisch… Duurzamer dus. En dat heeft niet alleen voordelen voor het milieu maar ook voor de afhankelijkheid van energiebronnen, grondstoffen en toeleveranciers.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0