TRENDS
zomer 2014/2015

 

TERUG NAAR DE BASIS

Een spannend tijd breekt aan en dat zien we terug in de mode. Door verandering en overgang krijgt de consument steeds meer behoefte aan vertrouwen. Dit heeft de afgelopen jaren echter grote schade opgelopen. Denk maar aan greenwashing – bedrijven die zich ten onrechte profileren als groen bedrijf -, de schending van onze privacy via internet en andere kanalen en match making in het voetbal. Wij -de consument- is niet meer zeker van de authenticiteit en eerlijkheid van bestaande systemen, autoriteiten en organisaties, waardoor we zelf op zoek gaan naar nieuw vertrouwen en helderheid. Hierbij verlangen we tegelijkertijd naar samenhang en cohesie. We nemen het heft in eigen hand en creëren zelf nieuwe systemen. In de mode gaan we terug naar de menselijke maat en ambachtelijkheid en we slaan de handen ineen om unieke en storytelling-producten te ontwikkelen.

Tegelijkertijd zien we een technologische overgang. Wetenschap en technologie gaan hand in hand en brengen ons voortdurend vernieuwing. Nanotechnologie, kweekvlees, 3D-printing, zelfrijdende auto’s; slechts een paar voorbeelden van de oneindige mogelijkheden die de techniek ons brengt. Het klinkt vaak als een ‘ver-van-ons-bed-show’, maar in werkelijkheid worden deze toepassingen al gebruikt in het dagelijks leven. We implementeren deze technologieën in ons dagelijks leven en ontwikkelen nieuwe mogelijkheden, zoals het 3D-printen van een ketting of het produceren van materiaal dat van kleur verandert middels nanotechnologie.

Deze trends weerspiegelen zich in de mode van zomer 2015. Laat u inspireren!


 

Simplicity

De overgang naar een nieuwe wereld vraagt zo nu en dan om een moment van stilte en rust. Om te ontsnappen aan deze roerige tijd hebben we behoefte aan het scheppen van helderheid, structuur, ordening en eenvoud. Simpel is dan ook het statement. Lichte kleuren, zoals wit en grijs, staan centraal, in effen of als overlopende tinten. We zien daarnaast mooie kwaliteiten, zoals katoenen, satijnen en zijde, die worden gecombineerd met sweat. Plooien, tactiliteiten, structuren en reliëf zorgen voor dynamische afwisseling en maken de ontwerpen spannend. Gelaagdheid wordt gecreëerd door het gebruik van transparante stoffen, die fellere kleuren doen verbleken.

TRENDS
TRENDS
TRENDS
TRENDS
TRENDS
TRENDS

 

Reconnect

In antwoord op de uiteenvallende systemen en maatschappij, zoeken we elkaar op en slaan we de handen ineen. We verlangen ernaar om bij elkaar te zijn. Daartoe trekken we samen de natuur in. We herontdekken daarnaast de menselijke maat, ambachtelijk bereid eten en we gaan op zoek naar echte smaak. Hierbij horen gerecyclede materialen, etnische invloeden en verwassen, gerafelde denim- en ruitstoffen. We zien ook linnen en knitwear, toegepast op een simpele manier die every day casual-look uitstraalt. De materialen ogen luchtig en losjes. Brood- en houtkleuren staan hierbij centraal, aangevuld door (denim)blauwen.


 

Create

In een tijd waarin men alles van elkaar weet, verlangen we naar een eigen identiteit. We willen uniek zijn en een eigen verhaal vertellen. Om dit te bereiken, nemen we het heft in eigen hand. Door middel van street art en andere kunstwerken, die worden getoond en verkocht in steeds populairder wordende pop-up stores, vinden we onze identiteit terug. Grafisch, surrealistisch en urban zijn hierbij kernwoorden. Zwart-wit wordt gecombineerd met felle kleuren als groen, turkoois, oranje, paars en blauw; kleur springt eruit. We zien prints met felle kleuren, strepen en tekeningen, evenals prints met moderne, figuratieve Afrikaanse invloeden.

TRENDS
TRENDS
TRENDS
TRENDS
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0