Twintig Dolcis-winkels in handen Nelson

DolcisNelson schoenen neemt ongeveer twintig van de zestig Dolcis-winkels over. De curatoren van het failliete Macintosh hebben daarover overeenstemming bereikt. In de verkoop zijn de voorraden en inventaris van de winkels meegenomen. Nelson Schoenen heeft het voornemen om de winkels om te bouwen naar het eigen winkelconcept.

Het definitieve aantal over te nemen winkels is mede afhankelijk van de afspraken die Nelson Schoenen maakt met verhuurders over de huurvoorwaarden. Het bedrijf is van plan om tweehonderd van de zevenhonderd medewerkers bij Dolcis een nieuw dienstverband aan te bieden. Het gaat om winkelmedewerkers en een deel van het personeel op het hoofdkantoor en bij het distributiecentrum in ’s Hertogenbosch.

Naast de overname van Dolcis gaat Nelson dit voorjaar een premiumstore openen in Amsterdam. Premium zit voor Nelson met name in beleving en een exclusiever aanbod. De winkel gaat twee verdiepingen tellen, krijgt een luxere inrichting en een uitgebreidere collectie met duurdere merken, aldus marketingmanager Laura van Dam tegenover RetailNews.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0