Van Bommel komt met eigen webshop

Schoenfabriek Van Bommel is van plan een eigen webshop te openen. Eind deze week worden retailers waarmee het merk samenwerkt daarover per brief geïnformeerd. De grote klanten zijn deze week voor de brief uit geïnformeerd.

Een van die retailers, Frank van de Velde van Dungelmann Schoenen, is op zijn zachtst gezegd “not amused”. “Het is een ondermijning van de retailer die Van Bommel verkoopt”, laat hij vakblad TRED weten. “We krijgen daarmee directe concurrentie van leverancierszijde die in prijsstelling op een andere manier met het product kan omgaan dan een retailer dat kan. Voor ons een hoogst onacceptabele ontwikkeling binnen een branche die het al niet makkelijk heeft.”

In een reactie laat Pepijn van Bommel weten dat Van Bommel zich er terdege van bewust is dat het huidige retailklimaat voor veel van hun dealers alles behalve ideaal is en voor sommigen zelfs ronduit slecht. Toch kan een A-merk als Van Bommel niet zonder een webshop. Maar het doel is niet om daarmee met het huidige dealernetwerk te gaan concurreren. “Wij zullen ons als merk aan onze eigen adviesprijzen houden”, zegt Pepijn van Bommel. “Ook onze merkcommunicatie zal onveranderd gericht blijven op het verder uitbouwen van een sterk merk waar ons dealernetwerk optimaal van kan profiteren.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0