Van Wonderen viert 45-jarig jubileum

In 1972 begon de in Amsterdam geboren Wim van Wonderen op 24-jarige leeftijd een discountwinkel aan de Leeuwenstraat in Hilversum. Nu, in 2017, is Van Wonderen Schoenmode uitgegroeid tot een begrip in Hilversum, een Ecco store en specialist in grote maten. Gedurende de afgelopen 45 jaar heeft Van Wonderen een breed assortiment opgebouwd met rond de 500 modellen, en onderscheidt de winkel zich met een geruime keus voor vrouwen met een schoenmaat tussen 42 en 46 en voor mannen met schoenmaat 47 tot en met 52. Ook heeft de winkel bijna de gehele collectie van Ecco, dat volgens de eigenaar voorop loopt in kwaliteit van leer en loopcomfort. “Het is haast verslavend,” lacht de eigenaar.

Familiebedrijf
Nog steeds is Van Wonderen drie dagen per week achter de kassa te vinden, en ook zijn vrouw, dochter Viola en zoons Paul en Bastiaan zijn betrokken bij de zaak. De oude generatie houdt van het persoonlijk contact met leveranciers en klanten, terwijl de jongere generatie druk is met het onderhouden van de website en de levering van bestellingen. Inmiddels maakt de webwinkel namelijk een substantieel deel uit van de omzet van de schoenenwinkel.

Ieder seizoen weer anders
De familiezaak vierde de 45e verjaardag begin november met een flinke kortingsactie van 20 procent. “Het leuke aan mijn vak is dat het ieder seizoen weer anders is,” zegt Van Wonderen. “Mode is constant in beweging, hoewel ik in die 45 jaar trends heb zien komen en gaan. Dat geldt uiteraard ook voor de grote maten.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0