Veel verborgen armoede onder ondernemers detailhandel

Veel verborgen armoede onder ondernemers detailhandel

Er is veel verborgen armoede onder ondernemers in de horeca en detailhandel, die nog steeds de nasleep van de coronacrisis voelen, zo bericht het Algemeen Dagblad. De Belastingdienst is begonnen met het innen van achterstallige betalingen, maar veel ondernemers kunnen de rekening niet op tijd betalen.

Het AD meldt: “Volgens de Kleinbedrijf Index van de Hogeschool Utrecht ervaart maar liefst een kwart van deze ondernemers burn-outverschijnselen. De situatie is verslechterd vergeleken met een half jaar geleden. Een meerderheid van de horecaondernemers kan hun rekeningen niet op tijd betalen, terwijl bedrijven in de detailhandel zich voorbereiden op omzetdalingen.”

Vaak is de armoede niet zo zichtbaar, signaleert het AD. “Ongeveer een derde van de ondernemers betaalt zichzelf minder uit dan een bijstandsuitkering. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door strenge invorderingen van betalingsachterstanden door de Belastingdienst, opgebouwd tijdens de coronacrisis, waarbij de horeca en detailhandel zwaar werden getroffen door lockdowns.”

Gelukkig is er niet alleen slecht nieuws voor deze branche. Op basis van recente cijfers meldde het CBS recent dat startende ondernemers vooruitgang boeken, en het aantal faillissementen daalde in maart licht.

Bron: AD

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0