Wim Blok weg bij Nederlands Leder en Schoenen Museum

wim-blokDirecteur Wim Blok legt zijn taken neer als directeur van het Nederlands Leder en Schoenen Museum. In goed overleg met het bestuur van de Stichting is besloten dat de wegen zich scheiden. In het licht van de voorgenomen verhuizing van het museum naar het Raadhuisplein is er behoefte aan een nieuwe, frisse blik op de toekomst. Voor Wim Blok is dit aanleiding om zich opnieuw te oriënteren.

Blok was vanaf 1988 directeur van het museum. In die periode heeft de collectie zijn huidige vorm gekregen en zijn vele interessante tentoonstellingen en projecten tot stand gekomen. De laatste jaren is er veel tijd besteed aan het vinden van een nieuwe locatie voor het museum. Een dossier dat Blok met veel doorzettingsvermogen heeft geleid, aldus het bestuur.

Op 15 januari 2017 sluit het museum de deuren van de locatie Elzenweg voor het publiek. De depotfunctie blijft op deze plek gehandhaafd. SLEM heeft het voornemen om vanaf eind april 2017 tijdelijke museumlocaties verspreid over Waalwijk te openen, waaronder een tentoonstellingsruimte in het pand van SLEM zelf aan het Raadhuisplein.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0