Winnaar eerste Wednesday Whiskey Art Battle

De 17-jarige Yoeki de Ruyter is de winnaar geworden van de eerste Wednesday Whiskey Art Battle. De battle vond zaterdag 2 april plaats in het filiaal van Dungelmann in Amsterdam. Van een airbrush artiest tot ouderwetse penselen, alle technieken passeerden de revue. Vier totaal verschillende designs waren het resultaat.

De juryleden bestaande uit Kris Clark van Affordable Art Fair, kunstenaar Pablo Lücker en Ilona Hendricksen van Dungelmann Schoenen beoordeelden de ontwerpen op techniek, uitvoering en commercialiteit. De Ruyter kwam duidelijk als favoriet naar voren. Mede door haar opvallende ontwerp van een skelet van een voet. Haar ontwerp wordt voor het najaar door Wednesday Whiskey in productie genomen en verschijnt in diverse winkels als Limited Edition.

Met de ontwerpwedstrijd vroeg Wednesday Whiskey ervaren en minder ervaren ontwerpers om een eigen invulling te geven aan één van de modellen van het schoenenmerk. Zij mochten een blanco lijntekening van hun eigen ontwerp voorzien. Eerst op papier, en na een selectie werden vier finalisten uitgekozen om ‘live’ tegen elkaar te strijden op de eerste editie van de Wednesday Whiskey Art Battle.

Wednesday Whiskey Art Battle

v.l.n.r.. Pablo Lücker, Marijn Verschure, winnares Yoeki de Ruyter,
Kris Clark en Ilona Hendricksen

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0