Zeeman lanceert high en low end sneaker

Zeeman zocht uit waarom sommige sneakers duur en andere juist goedkoper zijn, door zelf twee soorten sneakers te gaan maken. Eén sneaker werd eenvoudig, de ander een ‘extreme’ sneaker, gemaakt zoals de duurdere merken het doen. Beide zijn kwalitatief goede sneakers, maar met een groot verschil in prijs.

Hybrid Z
Voor de extreme ‘Hybrid Z’ sneaker heeft Zeeman de aanpak overgenomen van de dure merken uit de fashion- en sneakerindustrie. Het bedrijf maakte een uniek en opvallend ontwerp, als echt fashion statement, brengt de sneaker in een beperkte oplage van 500 stuks op de markt om de Hybrid Z exclusief te houden en houdt een uitgebreide marketing-campagne inclusief het gebruik van social media en influencers.

De ‘Hybrid Z’ sneaker wordt online via een zogenaamde raffle verkocht en zal tijdelijk verkrijgbaar zijn in exclusieve pop-up stores in Nederland en België De Hybrid Z sneaker is er in maat 37 tot en met 45 en kost 200 euro.

Om de Hybrid Z te bemachtigen kunnen consumenten zich voor 12:00 uur 29 mei inschrijven voor de raffle op www.hybriddrop.com. De schoenen zijn tevens verkrijgbaar in pop-up stores aan de Hobbemastraat 3 in Amsterdam en de Kloosterstraat 60 in Antwerpen. De winst die Zeeman met de Hybrid Z maakt, gaat naar het goede doel dat Zeeman al 14 jaar steunt: Save Our Sisters in India.

(UPDATE: 29-5-2019: De sneakers zijn online uitverkocht, meldt Zeeman in een persbericht. Binnen een enkele uren stond de teller al op vele duizenden online inschrijvingen, terwijl er maar 150 paar – van de totale oplage van 500 stuks – via deze weg zullen worden verkocht. De overige exemplaren zullen worden verdeeld tussen twee pop-up stores in Amsterdam en Antwerpen)

Basic Z
Voor de Basic Z hebben volgde Zeeman de eigen werkwijze gevolgd. Die gaat uit van een eenvoudig ontwerp met goede materialen als basis. Deze sneaker is in grote aantallen (20.000 stuks) vervaardigd. Vervoer ging, ruim gepland en voor de laagst mogelijke kosten, over zee. Er is geen dure reclame ingezet, alleen een duidelijke productfoto. Op die manier is het ons gelukt om een kwalitatieve basic sneaker te maken, voor de laagst mogelijke prijs. De Basic Z is er in maat 37 tot en met 45 en is vanaf 1 juni te koop voor 12.99 euro in 600 Zeeman winkels en in de webshop.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0