Zelfstrikkende Nikes een feit

Nike zelfstrikkende schoenNike heeft het eerste paar sportschoenen met zelfstrikkende veters overhandigd aan voetballer Christiano Ronaldo. De schoenen zijn geïnspireerd op het paar dat filmpersonage Marty McFly droeg in de film Back to the Future.

Als de voet in de schoen zit, meet de zool hoe zwaar de drager is en hij meer naar voren of naar achteren leunt. De veter loopt op een spoel en over talloze kleine katrolletjes die de schoen meer of minder strak vastmaken. Met knopjes aan de zijkant kunnen de veters losser of vaster worden aangetrokken, en losgemaakt worden door een knopje ingedrukt te houden. Naarmate de schoenen vaker worden gedragen, springen ze bij het aantrekken automatisch op de juiste ‘instellingen’.

Lampjes aan de onder- en achterkant van de schoenen kleuren blauw als de sneakers volledig opgeladen zijn en worden achtereenvolgens geel, oranje en rood als ze aan de oplader moeten. Dat moet volgens Nike eens in de twee weken. Hoeveel de zelfstrikkende schoenen gaan kosten is nog niet bekend.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0