Ziengs betaalt miljoenen voor Scapino

De overname van Scapino heeft Ziengs bijna negentien miljoen euro gekost. Het overgrote deel (16,5 miljoen euro) is neergelegd voor de voorraden. De rest is betaald voor de immateriële activa, de inventaris en het kasgeld. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren van de Macintosh Retail Group.

Ziengs bereikte medio januari overeenstemming over een overname van 140 tot 180 van de 206 vestigingen van Scapino. Voor Brantano, de enige formule van Macintosh die niet failliet ging, werd ook al snel een koper gevonden. Brantano werd overgenomen door FNG Group, Torfs en R&S Retail, die samen voor de 130 filialen zo’n 25 miljoen euro neerlegden.

Actief contact

De verkoop van andere Macintosh-formules, waaronder Manfield, Dolcis, Invito en PRO verliep minder soepel. De curatoren moesten daarvoor actief contact zoeken met eventuele overnamekandidaten. Uiteindelijk lukte het ze om alle formules te verkopen. Manfield kwam voor iets meer dan drie miljoen euro in handen van Sacha; bijna veertig van de zestig filialen maken hier een doorstart. En Nelson legde ruim twee miljoen euro neer voor Dolcis. De nieuwe eigenaar wil 26 van de zestig zaken draaiende houden.

Invito en PRO werden overgenomen door Highlands Retail Investments en Pro Sports Holding. De voorraden, inventaris en immateriële activa van deze formules leverden ook ongeveer twee miljoen euro op. Het is onduidelijk hoeveel winkels hiervan open blijven.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0